De la make-up artist la jurat în competiții internaționale în micropigmentare. Istoria de succes a Olgăi Beznos

De la make-up artist la jurat în competiții internaționale în micropigmentare. Istoria de succes a Olgăi Beznos
De la make-up artist la jurat în competiții internaționale în micropigmentare. Istoria de succes a Olgăi Beznos
Interview

În timp ce micropigmentarea se consideră o procedură relativ nouă pe piața din Moldova, echipa Stilio vrea să vă facă cunoștință cu Olga Beznos, expert în micropigmentare de aproape 13 ani. Despre cum și-a început cariera în sfera Beauty, cursurile de micropigmentare și drumul spre rolul de jurat în campionate internaționale - aflați în acest interviu. 


Olga, îmi doresc ca această discuție să fie una amicală, vreau ca lumea să te cunoască ca pe Olga pe masa căreia m-am urcat eu și m-am simțit minunat.

Vreau să ne spui mai întâi cine este Olga Beznos?

Eu sunt Olga, am 39 de ani, am doi copii și un soț care mă susține în toate începuturile mele. Activez în domeniul Beauty de aproape 13 ani și cel mai frumos lucru este faptul că jobul meu actual a început din pasiunea pe care o aveam chiar în adolescență - make up.

După absolvirea clasei a 9-a mama m-a întrebat ce vreau să fac mai departe cu viața mea. Evident, mama nu a luat în serios dorința de a fi make-up artist, pe atunci asta nu era o profesie la fel de bună ca și bucătar, contabil sau altele. 


O bună perioadă am lucrat ca make-up artist și ulterior am avut șansa să întâlnesc o fată, care la acea perioadă era unul dintre puținii meșteri buni în micropigmentare din Chișinău și ea m-a învățat și m-a îndrăgostit în această profesie. Și acum, iată-mă aici!


stilio


Care a fost cea mai mare provocare atunci când ai trecut de la make up la micropigmentare?

Cea mai mare provocare a fost atunci când am înțeles că micropigmentarea pe bune este un machiaj permanent. Deci trebuia să fac o lucrare bună, care să reziste și să fie frumoasă pe mult timp. Machiajul simplu îl speli dacă nu îți place, pe când micropigmentarea nu. Ceea ce mă făcea să mă simt foarte responsabilă și speriată la un moment dat. Totuși am făcut-o, pentru ca femeile să aibă un machiaj decent zi de zi, dar care doar să pună în valoare trăsăturile feței. 


Acum pe piață avem tare mulți specialiști și tehnici în micropigmentare. Cum putem să înțelegem care tehnică sau care meșter este unul bun pentru noi.

În general, trebuie să știți că micropigmentarea este o procedură tare fină, care se execută doar la suprafața pielii și foarte superficial. Din păcate, mulți meșteri chiar, confundă această procedură cu tatuajul. Anume acesta este motivul pentru care vedem atât de multe femei cu sprâncene vulgare și gri.


Diferența este că tatuajul este permanent, iar micropigmentare se menține cam 2 ani. 


Țineți minte! Atunci când vă uitați la o femeie și nu înțelegeți dacă și-a făcut ceva la sprâncene/buze sau nu, atunci înseamnă că aceasta este o micropigmentare de calitate. 


Deci, înțelegem că acum se pune accentul pe naturalețe! Dacă înainte erau sprâncenele tatuate care se vedeau de la un kilometru, acum se optează pentru ceva cât mai apropiat de forma și culoarea naturală?

Nu cred că acum câțiva ani sprâncenele negre, tatuate erau un trend. Pur și simplu nu erau aceleași posibilități ca și acum. În general, uneori mi se pare că micropigmentarea a fost inventată întâmplător de un tattoo master pe care îl deranjau sprâncenele mamei sau a prietenei și mai în glumă, mai în serios s-a apucat să i le tatueze. Dar noroc că, chiar și în aceste condiții cerere a fost și industria s-a dezvoltat continuu până s-a ajuns la calitatea pe care o avem azi în domeniul micropigmentării. 


stilio


Ce sfaturi ai oferi unui meșter care dorește să-și înceapă cariera în acest domeniu și cum ar trebuie să se pregătească, poate chiar și psihologic, de această etapă?

În primul rând, trebuie să-i placă! În general, în sfera Beauty se lucrează doar din plăcere și doar atunci poți avea rezultate frumoase. Din păcate, foarte multe fetițe în ziua de azi aleg domeniul Beauty pentru bani.


De regulă, înainte de a lua fete la curs, obișnuiesc să le fac o consultație. Le întreb de ce au ales anume micropigmentarea, ce le place mai exact și dacă sunt pregătite să se dedice în totalitate procesului. Și la una dintre consultații, la întrebare ”de ce?” fata mi-a spus: ”păi iată cumătra lucrează în domeniu și timp de un an și-a cumpărat mașină, casă…vreau și eu așa” 


Fetelor, asta e grav! Niciodată nu faceți lucrurile doar pentru bani. Alegeți să faceți lucrurile din plăcere, din suflet, astfel încât clienții să iasă mulțumiți de la voi. 


Și apropo, cu astfel de fete, orientate spre ”mașini câștigate timp de un an” și ”succes ca la cumătra” refuz să fac curs. 


Da, într-adevăr, cred că acesta este un aspect important, pentru că dacă nu iubești ceea ce faci, tu transmiți prin lucrarea ta asta. Că tot ai pomenit despre cursuri, povestește-ne cum ai ajuns la ideea de a preda cursuri?

Ideea a apărut o dată cu cererea pur și simplu. Mie îmi place să predau și asta este cel mai important. Nu pot să-mi explic de ce anume, cred că la fel ca și profesorii de la școală. Imaginați-vă că ei au de lucrat zilnic cu 30 de copii - un proces atât de complicat și totuși ei continuă să predea și să găsească o abordare corectă pentru fiecare, la fel e și în cazul meu. 


Evident că sunt și zile în care vreau să renunț la această activitate și asta se întâmplă atunci când înțeleg că, fetele nu depun efort pentru a ajunge la rezultate bune. Spre exemplu, înainte de a petrece zilele de curs, le trimit partea teoretică pentru a nu pierde timp pe asta ulterior. Și respectiv, le rog să vină cu 10 întrebări, ceea ce mă face să înțeleg dacă au citit sau nu. Ce credeți? Am auzit mai multe scuze, decât întrebări în toții anii în care fac cursuri. 


Îmi pare rău că, unele fete vin chiar de peste hotare pentru a face curs și seara în loc să facă tema pentru acasă, aleg să petreacă timpul cu cumătra. Deci ele investesc în curs, în bilete, renunță la familia lor, pierd timp și tot ele aleg să nu depună efort maxim pentru însușirea cursului. 


stilio


Auzim tot mai des despre cursurile de perfecționare în domeniile Beauty. Ce presupune asta și când știm că avem nevoie de ele?

Într-adevăr cursurile de perfecționare sunt o necesitate. La cursul de bază se oferă foarte multă informație, dar din motiv că nu mereu ne ciocnim fie de situații mai complicate sau de cliente cu un timp de ten mai deosebit, informația se uită. Plus că, eu recomand fetelor după cursul de bază să lucreze pe minim 20 de modele/cliente și respectiv să-și noteze toate întrebările. Cursul de perfecționare este mai mult despre răspunsuri la întrebări, despre închegarea informației și despre aflarea tehnicilor sau tendințelor noi. Iar la viteza cu care se schimbă totul azi cursurile de perfecționare sunt chiar necesare. 


Începătorilor le recomand să fac un curs de perfecționare cam o dată la 2-3 luni, deci cam 4 cursuri pe an, asta doar în cazul în care ei chiar își doresc să ajungă meșteri buni timp de un an. 


Olga, anul acesta urmează să fii unul dintre jurați la un campionat internațional în micropigmentare, cum ai reușit să ajungi până acolo?

În anul 2019 am decis că vreau ceva mai mult, ceva nou și am decis să caut un campionat în micropigmentare. Am găsit unul în Germania și m-am înscris deîndată. Unul din scopurile mele la acel moment era să înțeleg dacă ceea ce fac eu într-adevăr se numește micropigmentare, pentru că avusem cazuri în care clientele mă întrebau ”dar sigur micropigmentare faceți? Iată prietena mea și-a făcut ceva și are sprâncenele gri”. Vroiam să văd cine ia locul 1 și să merg să învăț de la el. 


Mă așteptam ca la competiție să fie vreo 20 de participianți, dar au fost peste 150. Și sincer, pentru o clipă am crezut că nu am șansa nici în primii 10 să intru, dar uite că am luat locul 1! Atunci am înțeles că munca mea nu a fost făcută în zadar. 


Mai târziu am aflat, că cel care câștigă primul loc devine jurat la următorul campionat și uite că în acest an m-a ajuns rândul. 

Apropo, la campionatul din acest an vor participa și fetele din Beznos Studio, iar în premieră, în luna iulie va avea loc primul campionat în micropigmentare și în Chișinău unde echipa Beznos va fi demo speaker, iar eu jurat. 


stilio


Ultima întrebare este legată de pigmenții tăi proprii pentru micropigmentare, povestește-ne cum ți-a venit ideea?

Cea mai comună problemă în micropigmentare este migrarea pigmentului în culori fie prea calde, fie prea reci. De-a lungul experienței mele am încercat tot felul de branduri, de la cele mai simple, la cele mai scumpe, dar întotdeauna clientele mele se întorceau peste un an la mine cu sprâncene sure sau roșii. 


Am decis să încerc să amestec singură anumiți pigmenți și i-am testa pe mine. Știu că se NU recomandă să amestecăm produsele, mai ales de la diferiți producători, totuși eu am riscat și am băut șampania la final pentru că nici eu, nici clientele nu s-au mai întors cu sprâncene urâte. Așa a apărut și ideea de crea pigmenții SUPERB, care sunt pigmenți hibrizi, deci o combinație dintre culori calde și reci. 


Olga, îți mulțumesc mult că ai împărtășit cu noi din experiența ta. Se vede cu ochiul liber că ești îndrăgostită în ceea ce faci și că depui suflet în studioul și echipa ta. Noi vă dorim mult succes și îndemnăm pe cei care vor să recurgă la o procedură de micropigmentare să se programeze prin stilio la Salonul Beznos, cu toată încrederea.

Article associated with the salon
Beznos Studio
Beznos Studio
Partner
5
3 reviews
stilio
117
stilio
We use cookies to improve your experience and monitor website traffic. Cookie Policy