5 sfaturi de frumusețe

5 sfaturi de frumusețe
5 sfaturi de frumusețe
Articol

Să arăți cât mai bine nu trebuie să fie complicat sau costisitor. Experții spun că cei mai mulți dintre noi trebuie să acordăm atenție doar la câteva secrete de frumusețe de bază - elemente esențiale care te pot ajuta să arăți și să te simți grozav fără a cheltui mult timp sau bani.


Am colectat câteva dintre ele pe care oricare femeie ar trebuie sa le cunoască:


Sfat de frumusețe 1: Nu subestimați niciodată puterea cremei hidratante

Indiferent dacă pielea ta este uscată, normală sau chiar grasă, dacă îți poți permite doar un singur produs de îngrijire a pielii, spun experții, banii tăi vor fi cheltuiți bine pe o cremă hidratantă bună.


„Uneori, tot ce aveți nevoie este o cremă hidratantă bună și un demachiant ușor. Când pielea este uscată, fiecare rid este accentuat, făcându-ne să arătăm mai bătrână.

Dacă aveți 20 sau 30 de ani, spun medicii, cremele hidratante vă vor oferi o parte din protecția de care aveți nevoie pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.


Dacă pielea este normală spre uscată, căutați creme hidratante care conțin acizi alfa hidroxi. Ele pot ajuta pielea să producă mai multă umiditate singură.

Dacă pielea este foarte uscată, utilizează produse care folosesc o tehnologie numită emulsie veziculoasă.

Dacă pielea este grasă, caută o cremă hidratantă ușoară, blândă - dar nu sări peste acest pas.



Sfat de frumusețe 2: Crema de protecție solară este cel mai bun produs anti-îmbătrânire.

Deși cei mai mulți dintre noi știm că reduce riscul de cancer de piele, știai și că este un secret de frumusețe uimitor care poate ajuta la menținerea pielii tânără?

Motivul, spun experții, este că atunci când crema de protecție solară blochează razele dăunătoare ale soarelui, blochează și efectele lor de îmbătrânire.


Fără protecție solară, doar câteva minute de expunere zilnică la soare de-a lungul anilor pot provoca schimbări vizibile în modul în care arată și se simte pielea, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.


Nu numai că vei vedea mai multe riduri și linii fine, dar și mai multe pistrui, pete de vârstă și vene de păianjen. Pielea în sine poate arăta aspră și piele sau slăbită și slăbită - totul datorită soarelui.

Se recomandă să alegeți o protecție solară cu SPF 15 sau mai mare.


Sfat de frumusețe 3: Alegeți cu corect produsul de curățare 

Dacă folosiți curățarea „apă și săpun”, poate doriți să vă regândiți strategia de curățare. Dermatologii spun că unul dintre cele mai bune sfaturi de frumusețe este să folosești cel mai blând demachiant pe care îl poți găsi - și să-l folosești cu moderație.

Deși tentația poate fi grozavă de a vă spăla fața de mai multe ori pe zi (sau mai mult dacă pielea este grasă), nu numai că curățarea excesivă nu vă va ajuta, dar dacă utilizați și un produs dur (în special săpun) ați putea să vă rănească pielea.


Spălatul pe față prea des - de mai mult de două ori pe zi - poate deteriora bariera lipidică naturală, mantaua protectoare a lubrifiantului care menține pielea să arate și să se simtă sănătoasă.

Odată ce această protecție este pierdută și integritatea barierei pielii este perturbată, pielea devine uscată – ceea ce înseamnă că se poate crăpa, decoji, apărea mâncărimă, arsuri, înțepături etc.  

Soluția: spălați pielea nu mai mult de două ori pe zi și alegeți cu înțelepciune produsul de curățare.


Sfat de frumusețe 4: Folosiți pensulele potrivite

Poți avea cel mai bun fard de pleoape pe care banii îl pot cumpăra, cel mai luxos fond de ten din lume, un bronzant direct din geanta de cosmetice a unui supermodel. Dar dacă nu aveți pensulele potrivite pentru a le aplica, beneficiile lor se vor pierde.

Ce constituie instrumentele „potrivite”? Periile trebuie să fie moi și să se simtă blânde cu pielea, dar să aibă și substanță, astfel încât produsul să poată fi mutat la suprafața pielii. Dacă înmuiați o pensulă într-un fard de obraz și culoarea cade înainte de a ajunge pe față, aceasta este o perie proastă, spun experții.


Sfat de frumusețe 5: Schimbăți look-ul fie asta părul sau machiajul la fiecare 2 ani

Dacă te întâlnești cu o colegă de liceu în mall și auzi de la ea „Nu te-ai schimbat un pic”, fugi, aleargă la cel mai apropiat salon de frumusețe!

Experții spun că, dacă nici măcar nu-ți amintești ultima dată când ți-ai schimbat părul și machiajul, este cu mult întârziat.

În mod ideal, imaginea ta, inclusiv părul și machiajul, ar trebui actualizată cel puțin o dată la doi ani – și mai devreme dacă îți dorești asta.

Menținându-ți aspectul în schimbare, arăți și mai tânăr și mai modern. 


Și ca să îți fie mai ușor să obții acea schimbare de look care ți-o dorești, Stilio vine în ajutor cu catalogul beauty care acum e online disponibil pentru tine. La fel poți să realizezi și o programare online fără mult efort și cel mai important atunci când dorești.

stilio
3
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri