Cele mai comune greșeli în îngrijirea tenului, mituri și pericolul tratamentelor naturiste.

Cele mai comune greșeli în îngrijirea tenului, mituri și pericolul tratamentelor naturiste.
Cele mai comune greșeli în îngrijirea tenului, mituri și pericolul tratamentelor naturiste.
Interviu

Lupta cu un ten curat și sănătos este una dintre cele mai crâncene lupte pe care fiecare femeie o trăiește cel puțin o dată în viață. Iar motivul pentru care multe dintre noi ezită să se consulte cu un cosmetolog este frica de a cheltui prea mulți bani sau faptul că încă nu a găsit un cosmetolog în care să aibă încredere.


Și noi, fetele din echipa Stilio, am trăit același sentiment, până am reușit să o întâlnim de Velena David.


În acest interviu vrem să o cunoașteți pe Velena la fel cum am cunoscut-o și noi - ambițioasă, calmă, dedicată și cu soluții personalizate mereu la îndemână.


Cine este Velena David și de ce a ales să facă cosmetologie?

Velena David este în primul rând o femeie. Mamă a trei copii, care foarte mult timp s-a dedicat familiei și copiilor și a ajuns într-un moment când, pentru a se simți împlinită ca personalitate, a ales cosmetologia. Văd în asta ceva frumos și vreau să ajut oamenii să devină mai siguri pe ei și mai frumoși și la chip, și la suflet.


Încerc zi de zi să găsesc bagheta cea magică pentru a-i scăpa pe clienții mei de problemele de ten. 


stilio


Ce sfaturi le-ai da oamenilor care încă nu au apelat la un cosmetolog, dar vor să o facă? La ce să atragă atenția atunci când își încredințează tenul unui specialist ? 

Eu aș recomanda ca să apeleze la mai mulți cosmetologi pentru o consultație, fie aceasta gratuită sau plătită. 


Și atunci când afli mai multe păreri despre tenul tău, ți se propun mai multe soluții, începi să simți specialistul. Este important să fiți pe aceeași undă și să te identifici cu ceea ce îți recomandă cosmetologul.


Care sunt cele mai des întâlnite probleme ale pielii cu care se adresează clienții la tine?

Cel mai des problemele țin de deshidratare puternică a feței și hiperpigmentare. De regulă cauza acestor probleme este îngrijirea necorespunzătoare în condiții casnice. Fetele consideră că un castravete pus pe față o dată pe săptămână sau săpunul pentru rufe recomandat de bunica o să le ajute. În fond, ele reușesc să-și distrugă calitatea pielii singure. 


Știu că o auziți des, totuși țin să o repet: cea mai importantă este rutina zilnică de îngrijire în condiții casnice. Aceasta trebuie să fie una corectă, aleasă în funcție tipul tenului și problema cu care vă confruntați.


stilio


Putem să facem alegerea rutinei zilnice citind informații pe internet sau totuși mai bine de consultat un cosmetolog?

Este informații destulă pe internet, dar totuși doar un cosmetolog poate să aprecieze tratamentul sau îngrijirea pe deplin. Pentru că cel mai des problema pornește de la faptul că nu ne dăm seama care este problema defapt. )) Dar un cosmetolog care a reușit să vadă și să lucreze cu mai multe cazuri clinice poate deja cu ușurință să identifice problema și să propună soluții.


Cred că fiecare femeie la un moment dat evită să apeleze la un cosmetolog din frică, că tratamentul propus ar depăși cu mult bugetul lor. Ce faci tu în acest caz?


Niciodată nu m-am axat să promovez produse profesionale care costă foarte scump. Există farmacii în care se pot găsi produse la fel de bune, dar la un preț mai accesibil.

Soluții sunt, important este să aveți curajul să vorbiți deschis cu cosmetologul dvs despre asta sau cum am mai zis, să găsiți cosmetologul cu care veți fi pe aceeași undă și ați împărți aceleași idei și valori. 


Ai avut situații în care clienta a venit și am zis că ar vrea să facă curățare facială, dar tu ai observat că tenul ei nu necesită această procedură? Cum ai procedat?

Cu siguranță. Cum am zis mai sus, nu toate fetele știu să identifice corect problema cu care se confruntă și influențate fiind de internet sau alți factori, solicită o curățare facială.


Cel mai des, clientele mele mi se încredințează în totalitate și mă lasă să fac ceea ce consider eu de cuviință. Dar a fost și o situație în care la recomandarea de a efectua o altă procedură mai potrivită, clienta a refuzat. 


Mi-aș dori ca fiecare fată care calcă pe pragul meu să știe că studiile unui cosmetolog nu se opresc la un singur curs de câteva zile. Eu personal ajung să fac câte 6 perfecționări pe an ca să pot asigura clienților mei servicii de calitate. Și atunci, mi-ar plăcea ca fetele într-adevăr să asculte de recomandările și sfaturile mele, în calitate de specialist. 


Care este procedura pe care ai recomanda fiecărei femei care vrea să vadă schimbări evidente pe ten? 

Masajul facial. Este o procedură superbă, ia sub mâna mea se vede efectul foarte frumos, foarte regenerant și foarte împrospătat. E de ajuns o oră pe săptămână, regulat, de făcut masaj facial și sunt schimbări foarte vizibile și foarte plăcute. Cu atât mai mult, procedura respectivă influențează și starea interioară, de vreme ce calmează și relaxează foarte bine. 


Sunt proceduri agresive - curățarea, dermopen-ul, peelingurile, etc., după care este nevoie de perioadă de adaptare și de reabilitare și doar peste ceva timp vedem rezultatul. Dar masajul este ușor, plăcut, relaxant și oferă rezultat instantaneu.


stilio


Cum gestionezi situațiile în care clienții pot avea acțiuni alergice în timpul sau după proceduri? 

Încă nu m-am ciocnit de astfel de situații pentru că permanent mă strădui să aleg produsele potrivite pentru fiecare tip de piele, plus că, produsele pe care le folosesc în salonul BeYou (Ialoveni) le-am analizat și ales foarte mult timp. Am ales cea mai naturală și non-invazivă opțiune, datorită căreia fiecare femei iese fericită de pe masa mea de lucru, 



Care sunt cele mai comune greșeli ale clientelor, cu care te confrunți? 

Cel mai des mă ciocnesc de situații în care fetele cred că e de ajuns un săpun simplu pentru a-și îngriji pielea și o cremă, restul e marketing - ceea ce este absolut greșit. Sau că aplicarea protecției solare este necesară doar vara. 


În ce mituri cred cei mai mulți din clienții tăi? 

Femeile cred că noi, cosmetologiei, avem o baghetă fermecată din povestea ”Cenușăreasa”, care din bostan va face o minune. Odată ce există o problemă pe față, nu se rezolvă doar dintr-o ședință sau dintr-o vizită la cosmetolog.


Dacă cu deshidratarea se rezolvă printr-o o procedură, cu tenul acneic sau hiperpigmentat nu este la fel. Se presupune o muncă enormă, atât în cabinetul cosmetologului, cât și acasă. Și atunci mă supăr enorm când clientele nu ascultă recomandările mele după procedură, ba chiar mai mult de atât apelează la tratamente naturiste care le pot provoca probleme și mai grave. 


Recomandă-ne o rutină de îngrijire zilnică, ce produse trebuie să fie în trusa fiecărei femei?

Dacă obișnuiți să aplicați machiaj zilnic, trebuie să aveți în trusă în primul rând un ulei hidrofil. Ulterior pentru îndepărtarea uleiului este nevoie de o spumă de curățare.

Al treilea trebuie să fie obligatoriu un tonic sau toner, pentru că ele reglează nivelul pH-ului al pielii. Pentru că apa cu care noi ne spălăm e dură, agresivă și calcaroasă și asta face efectul de față trasă. Tonerul hidratează bine și reglează nivelul pH-ului. Următorul produs ar fi un ser sau booster. Și pentru final cremă de zi sau de noapte și neapărat, pe tot parcursul anului - protecție solară.


Pe lângă activitatea ta de cosmetolog, ești administratorul salonului BeYou din Ialoveni. Cum îți pare și acest rol?

Este o etapă nouă și tare importantă în viața mea, pentru că prin această funcție reușesc să fiu mai aproape de clienți și să ascult de ceea ce au nevoie.


Ne-am gândit ca conceptul salonului să fie axat pe frumusețea femeii, ca atunci când o femeie vine la noi, după muncă, casă, copii, după alergătură pe tocuri înalte, să vină la noi să se relaxeze și într-un timp foarte scurt.


stilio


Ce te motivează zi de zi?


Privirile mulțumite ale clientelor, rezultatele frumoase pe care le primim și desigur familia - mă motivează pe zi ce trece.


Mulțumim Velena pentru un interviu sincer și cald. Îți dorim mult succes și îndemnăm pe toți cei din Ialoveni și nu doar, să se programeze la serviciile salonului BeYou și să se bucure de o experiență relaxantă, așa cum doar Velena și echipa ei pot organiza. 

Articol asociat salonului
BE YOU...
BE YOU...
Partener
stilio
116
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri