Cezara Pink. Revenirea acasă și deschiderea salonului Pink Lash Studio

Cezara Pink. Revenirea acasă și deschiderea salonului Pink Lash Studio
Cezara Pink. Revenirea acasă și deschiderea salonului Pink Lash Studio
Interviu

Interviul de astăzi va avea un format diferit. De această dată nu vom aborda o problemă sau temă de Beauty, dar vom face cunoștință cu o istorie care motivează. Motivează să faci ceva mai mai mult, mai bun și cel mai important aici acasă în Moldova. Am avut o deosebită plăcere să o cunosc pe Cezara Pink, specialist Beauty, de profesie jurist, fondatoarea saloanelor Pink Lash Studio din capitală cu care am avut o discuție deschisă, sinceră și cu cărțile pe masă.


Cezara, mulți te cunosc dar sunt și cei ce o vor face citind acest articol. Aș vrea să te pun la o provocare și să te rog să te caracterizezi prin 3 cuvinte și 3 obiecte ce spun mai mult despre personalitatea ta:


Bună întrebare, cumva nu mi-am pus-o eu din această perspectiva dar voi încerca să răspund așa cum este:).


Mă caracterizez: visătoare, целеустремлённая (în rusă acest cuvânt e cel mai potrivit ca sens), decisivă și critică. Vezi ca nu pot alege doar 3 :).

Cele trei lucruri, hmm: lumânări aromatizante (am foarte multe și la salon și acasă), muzica, periuța pentru gene și sprâncene. Sincer nu ies din casă fără ea, cum cred că alții o fac cu telefonul:)


Cred că partea cu telefonul e într-adevăr despre mine:) Simt eu că pe parcursul discuției de astăzi o să râdem mult. Iar dacă e să revenim la începutul istoriei, mi-ai zis că de profesie ești jurist cum se face că ai ales domeniul Beauty și calea de antreprenor?

Sunt foarte riscantă și mereu sunt în căutare de schimbări și lucruri noi, fetele de la salon o să confirme acest lucru, iar dacă e să numesc un motiv anume cred că am primit această dorință de la părinții mei. Ei au fost primii de la care am putut învăța ce înseamnă să faci vânzări, să dezvolt în mine un spirit de antreprenor. 


Și totul a început departe de casă în Moscova?

Da, plecasem împreună cu soțul la Moscova. Acolo am urmat cursuri de cosmetologie la Institutul estetic, ca mai apoi să mă angajez acolo. Nu o să mă crezi însă am început cu masajul facial care l-am învățat din mers la locul de muncă. Devenisem cumva “любимица” clienților dar evident ca colegii din colectiv vedeau acest lucru nu ca pe ceva pozitiv, dar mai mult negativ și simțeam o gelozie mare din partea colectivului.


Prin aceeași perioadă am observat că tot mai mult se căutau lash makeri, pe atunci acest serviciu Beauty abia se dezvolta, iar eu fiind mai mult neastâmpărată deja făcusem un curs în Moldova în ultimul an la masterat (pe când încă învățam jurisprudența) și m-am gândit de ce nu. Poate această schimbare urma să mă ajute să descopăr o alte parte a frumuseții.

Aveam idea de bază, m-am hotărât repejor, am găsit instrumentele și tot ce aveam nevoie și am început să primesc cliente în Moscova mai întâi lucrând acasă.


Mai apoi împreună cu soțul ne-am luat inima în dinți și am început. Am arendat 100 m2 am amenajat totul și am pornit primul salon. Provocările au urmat. După scurt timp am aflat că sunt însărcinată însă am continuat să lucrez asupra visului meu și chiar eram la salon lucrând până în ultima zi.


După a urmat al doilea salon și brandul nostru deja era unul cunoscut cu care ne mândream.


Da, sună ca o istorie citită într-o carte de succes. Iar acum fără să vreau îmi apare întrebarea cum a-ți hotărât să vă întoarceți, și cel mai important să o luați din nou de la 0 aici în Chișinău.

Totul s-a întâmplat după ce am născut, simțeam cum dorul de casă mă apasă. Deși totul mergea bine nu mă simțeam printre ai mei. Nu știu cum altfel să explic acest sentiment. Soțul m-a susținut și cred că din această cauză am avut curajul să revin în țară. Evident că ambele saloane în Moscova continuau să funcționeze.


A fost mai ușor să încep acasă așa cum deja primisem experiența necesară cum corect se construiește un brand, se fidelizează clienții, dar și eu eram ca deobicei plină de idei creative care mai de care pe care până acum tot le implementez. 


Nu o să mă crezi dar totul sa întâmplat exact cu o lună până la lockdown. La mine mereu în viață totul trebuie să fie “interesant” :) Eram 3 meșteri, un administrator și eu SMM, Fondator, meșter și tot de ce era nevoie în salon :).


Pandemia a ajuns un pic mai târziu în Moscova și am reușit să ne regrupăm făcând din doua saloane unu. Totuși nu a mers destul de mult administrarea salonului din Moscova fiind în Chișinău iar administratorul care răspundea de tot în final ne-a adus în prag de faliment.


Ce s-a întâmplat după ce lockdown-ul a fost scos parțial, cât de rapid au început oamenii să prindă iar încredere și să vină la salon?

Chiar dacă deja autoritățile ne permiteau să activăm, cu condiții epidemiologice respectate pe deplin, oamenilor le era încă cumva frică. Primii cred ca au început să vină la salon clientele cu vârste cuprinse între 18-35 ani. Cumva erau mai încrezute să facă acest pas.


Și asta a fost la început în primele săptămâni, după care a apărut un flux extrem de mare și deja salonul lucra zilnic pentru a acoperi cererile clienților. Lucram și eu împreună cu fetele ca să scădem un pic din presiunea solicitărilor.


Bine, și acum sunt deja 2 saloane, mai lucrezi ca lash maker?

Chiar dacă aș dori deja nu îmi mai permite timpul, m-am dedicat în totalitate dezvoltării saloanelor și rolului meu ca antreprenor în acest business. Sunt o fire creativă, cred ca mă repet deja, însă așa sunt eu, vreau tot, de toate și peste tot. Acest lucru mă consumă în timp. Trebuia să las ceva la o parte pentru a mă putea dedica complet unui scop. Iar scopul meu e să-mi văd angajații fericiți, clienții multumiți și să avem o atmosfera super ori de câte ori cineva ne vizitează la salon.


Ce pot să zic, după decorațiunile de halloween pe care le-am văzut, atenția la detalii cred că caracterizează brandul Pink Lash Studio. O sa fiu sinceră nu prea am văzut astfel de idei în alte saloane. 

Eh, să știi câte vreau să mai fac dar din păcate nu tot pot găsi aici în Moldova, hmm. Oricum asta nu mă oprește căci salonul e meu e ca și copilul meu Nr.1, Nr. 2 :) Mereu mă gândesc la ce pot să fac mai bun, sau mai bine. Și aici nu vorbesc doar de salon dar și de colectivul Pink Lash Studio. Îmi place să creez diverse ieșiri gen team building cu echipa. Să ne recreem, să ne cunoaștem mai bine și să ne consolidam colectivul.


Un colectiv fericit aduce clienti fericiti. 


Vreau să-ți mulțumesc Cezara pentru acest interviu sincer, care am observat că a răscolit mai multe amintiri atât plăcute cât neplăcute, care au apărut pe parcursul tău în acest drum pe care l-ai ales. Sper că acest articol îl vor și Moldovenii aflați acum peste hotare și va servi drept o motivație pentru ei. Nu e ușor să revii acasă, să începi de la 0 dar și să te confrunți exact la început cu o pandemie.

Așa e. Cred că pentru mine cuvântul imposibil nu există. Totul e posibil dacă muncești și îți dorești cu adevărat ceva. Eu mi-am dorit sa fiu acasă printre ai mei, și să obțin același succes ca și cel din Rusia. Nu-mi pare rău nici o clipă că am făcut acest pas, deși nu a fost deloc ușor. Cum se zice finalul încununează opera, exact așa s-a primit la mine. Noi nu ne oprim aici, în curând o sa mai avem ceva deosebit și unic. Țin până când totul în secret pentru a avea un efect mai mare atunci când va fi gata. Vreau la fel sa zic un mare mulțumesc clienților fideli care au venit din primele luni la noi și continuă să se programeze la Pink Lash Studio. Cu ajutorul lor acest vis a devenit realitate și continuă să crească.


Cu siguranță ne-ai intrigat despre ce va urma, noi o sa fim cu ochii pe voi :)

Istorii de succes realizate acasă după revenire sunt inspiraționale. Cumva mă duce la gândul și scopul proiectului Stilio. Și noi ne-am dorit același lucru, să aducem ceva bun, diferit și folositor acasă, în Moldova.


Nu ezitați să intrați pe la Pink Lash Studio unde cu siguranță o veți vedea și pe Cezara fiind mereu în treabă. Mie mi-a luat undeva 3-4 săptămâni că să pot să o prind din treburi și să realizăm acest interviu.


Pentru programări la ei desigur că puteți să le faceți direct de pe Stilio, link-ul la profil îl găsiți mai jos.

Articol asociat salonului
Pink Lash Studio
Pink Lash Studio
Partener
5
1 recenzie
stilio
24
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri