Cum poți evita o intervenție chirurgicală apelând la un Kinetoterapeut?

Cum poți evita o intervenție chirurgicală apelând la un Kinetoterapeut?
Cum poți evita o intervenție chirurgicală apelând la un Kinetoterapeut?
Articol

Kinetoterapia câte cunoaștem despre ea? Care sunt beneficiile sau unde putem să găsim acest tip de specialiști? Pe blog am abordat mai multe teme legate de frumusețe iar în articolul de azi propun sa vorbim un pic și despre sănătate împreună cu Eugen Cocieri , specialist Kinetoterapeut.


Mulțumim Kineo - Cabinet de Kinetoterapie pentru că a acceptat invitația noastră de a scrie mai mult la acest subiect. 


Bună Eugen, știind că mulți dintre noi au auzit despre Kinetoterapie, puțini poate înțeleg sensul și chiar beneficiile Kinetoterapiei, aș vrea să te rog să ne dai o definiție mai simplă care ar fi înțeleasă și de cei ce nu au finisat medicina ori alt curs de specialitate legat de Kinetoterapie?

Da, desigur mi-ar fi fost mai ușor să explic ce înseamnă Kinetoterapie studenților mei dar voi încerca să dau o definiție mai simplă de această dată: Kinetoterapia reprezintă tratarea prin mișcare, la baza tratamentului fiind nu medicamentul ci exercițiul fizic. Exercițiul fizic poate fi realizat în diferite forme iar în Kinetoterapie el poate fi efectuat pasiv (de către kinetoterapeut), pasivo-activ (unde se implică și specialistul și pacientul), sau este activ în care pacientul este total implicat iar specialistul supraveghează ca acele exerciții să fie efectuate corect.


Care ar fi beneficiile Kinetoterapiei. Ce putem trata apelând la un Kinetoterapeut:

Aș zice că nu doar trata însă chiar putem preveni foarte multe afecțiuni apelând la un Kinetoterapeut. Cel mai bun tratament este, profilaxia. Chiar dacă nu va supăra nimic este binevenit să faceți o consultație o dată la jumătate de an pentru a avea un corp sănătos și o stare de bine zilnică.


Prin kinetoterapie lecuim diverse tipuri de afecțiuni: neurologice, traumatologice, cardiologice, diverse patologii, oncologice și chiar cele ginecologice. Kinetoterapia poate aduce rezultate bune în tratarea diferitelor probleme de sănătate.


Care ar fi cele mai des întâlnite acuze pe care le auziți de la pacienți?

Modul nostru de viață sedentar și tehnologiile moderne precum este telefonul, tableta, calculatorul creează diverse blocaje musculare și nu numai. Probleme de postură apar ca rezultat al statului în telefon având o poziție de flexi prelungit, într-un mod alungit unde mușchii sunt tensionați, întinși, în timp asta duce la scăderea mobilității. Ca urmare copii care au o astfel de poziție pot dezvolta în timp hernii. 


Mulți dintre pacienți care se adresează la Kinetoterapeuți se simt obosiți, au probleme în a adormi repede, sau se trezesc de mai multe ori noaptea și evident că dimineața ei simt presiune în tot organismul începând cu creierul care nu s-a odihnit suficient. În așa mod apare sindromul de oboseală cronică care cu timpul e tot mai acut.


Consultația specialistului e extrem de importantă în aceste cazuri deoarece el poate să localizeze problema și prin Kinetoterapie să înlăture aceste acuze.


Auzind aceste informații îmi dau seama că mă recunosc în careva din ele. Revenind la ceea ce spuneai mai devreme poți să-mi dai careva exemple concrete în care cu ajutorul Kinetoterapiei sa evitat unele boli sau afecțiuni.

Desigur, de multe ori am avut cazuri în care am salvat pacientul chiar de la o intervenție chirurgicala. Mulți nu realizează acest lucru deoarece în cazul unei hernii, de exemplu, ei se adresează în primul rand la un chirurg care evident că va trata prin intervenția chirurgicală. Însă de foarte multe ori herniile se pot trata cu un specialist Kinetoterapeut, un factor important e să ne adresăm la primele semne ale durerilor sau chiar și mai devreme pentru a putea localiza hernia. Aș fi vrut să-ți explic mai pe larg în termeni medicali de unde si cum apare aceasta hernie dar cred că pentru oameni e important acum să cunoască că sunt cazuri de vindecare și că prevenirea e cea mai puternică “armă” pe care o avem.


stilio

Cât este de importantă practicarea exercițiilor fizice în fiecare dimineață?


Desigur că sunt importante. Deseori aud: “eu fac foarte mult efort fizic, gen activitățile în gradină”, înțeleg că multe persoane confundă efortul fizic cu exercițiul fizic care sunt diferite. Când efectuam un lucru fizic: să zicem prășitul în grădină, Noi ne mișcăm constant în aceeași direcție cu doar unii dintre mușchii corpului nostru repetitiv. 


Poziția inițială, tehnica de lucru, numărul de repetări, consecutivitatea, respirația corectă toate sunt considerate când efectuam exercițiile fizice pentru a avea rezultate mai bune și a ne crește mobilitatea.


Cu siguranță toate aceste informații sunt binevenite. Mă bucur că am putut să discutăm despre acest subiect. În cazul în care dorim să facem o programare la Cabinetul de Kinetoterapie Kineo.md care sunt serviciile de care am putea beneficia?

În primul rând consultația specialistului. Lucrăm cu cazuri atât simple cât și complicate. Dacă veți dori un masaj doar de relaxare atunci cu siguranță la Kineo nu-l veți putea face. Aici ne axăm pe tratarea afecțiunilor și ajutăm oamenii să scape de dureri, uneori să evite chiar și intervențiile chirurgicale. Chiar de la simplele dureri ce le simțiți în genunchi, spate, gât etc. puteți să vă programați la o consultație iar noi putem să vă ajutăm să descoperiți cauza și să lucrăm împreună asupra tratării ei. Dacă ai decis să practicați un sport ca amator sau chiar profesional, o vizită la Kinetoterapeut vă poate ajuta să evitați traumatisme, entorse și multe altele.


Știu că ai timp limitat am văzut un pic mai devreme programul tău pe astăzi, sa fi mai avut o ora aș mai putea auzi multe alte exemple în care oamenii au uitat de tratamentul medicamentos al durerilor ce le simțeau sau alte cazuri. Eu îți mulțumesc și pe final aș vrea doar să scriem în acest articol cine este Eugen Cocieri - specialistul Kinetoterapeut de la Kineo?

Mă numesc Eugen Cocieri și activez de 10 ani Kinetoterapeut, dintre care 6 ani în Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga”. Împreuna cu o echipă puternică de neurochirurgi și neuro-reabilitologi interacționez și lucrez cu diverse cazuri de la simplele dureri de spate până la cazuri complexe post-chirurgicale. Vă așteptăm cu drag în cabinetul Kineo, Pentru a vă reface libertatea mișcării!🤗


Pentru a afla mai multe detalii despre serviciile ce le găsiți la Kineo dar și prețurile pentru acestea, puteți accesa profilul Kineo.md de pe Stilio. Mai jos găsiți link-ul direct.

Nu ezitați să faceți o programare la Kinetoterapeut pentru a avea un corp sănătos și o calitate a vieții mai bună.

Articol asociat salonului
Kineo
Kineo
Strada Alexei Şciusev 81
stilio
23
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri