Cum protejezi părul de deteriorare și rupere | Sfaturile Specialistului

Cum protejezi părul de deteriorare și rupere | Sfaturile Specialistului
Cum protejezi părul de deteriorare și rupere | Sfaturile Specialistului
Articol

"Cum putem menține sănătatea părului în confortul propriei case?" - Aceasta este o întrebare de interes pentru multe femei, în special în tranziția către toamnă, când observăm deteriorarea părului și, uneori, căderea acestuia, influențată de factori precum expunerea la soare, contactul cu apa sărată și alți factori din timpul verii.


Conștienți de căutarea extinsă pe internet a informațiilor despre menținerea sănătății părului, am decis să discutăm cu un expert în îngrijirea părului, specialist în tratamente pentru reconstrucție și îndreptare.


Lidia Nichifor — Hair expert, Tritmentolog , cu o experiență de 20 de ani în industria frumuseții, a abordat diverse tipuri de probleme ale părului și a lucrat cu produsele specializate disponibile pe piață de-a lungul timpului. Am avut o serie de întrebări pentru dânsa, concentrându-ne pe provocările cu care se confruntă femeile din Republica Moldova, strategii pentru recuperarea părului după tratamentele chimice și alte sfaturi utile pe care le poate oferi.


Care este legatura dintre coloristică și reconstrucția părului?


Eu aș zice că una depinde de alta. Ele sunt strâns legate așa cum obținerea unui păr și culoare frumoasă depinde de sănătatea și calitatea părului atît din exterior (vorbim despre cuticulă) cât și din interior (cortex).


De multe ori în practică am făcut mai întâi reconstrucția părului și doar după am mers spre colorarea părului în nuanța dorită.


stilio


Așadar, rezultă din aceste informații că părul frumos nu poate fi obținut doar prin vopsirea acestuia, corect?


Regretabil, situația nu este atât de simplă, motiv pentru care întâlnesc deseori persoane care cred că spălarea părului doar cu șampon este suficientă pentru a-l menține sănătos. În multe cazuri, se neglijează elementele de bază ale rutinei de îngrijire a părului, cum ar fi balsamul sau produsele de condiționare.


Este crucial să explic de ce aceste aspecte sunt importante. Șamponul își are rolul primar de a deschide cuticula părului și de a îndepărta sebumul și alte impurități de pe scalp, urmând ca un produs specializat să închidă cuticula pentru a preveni deteriorarea ulterioară. 


În multe cazuri, fiecare dintre noi folosește dispozitive de coafat precum feonul sau placa, care pot începe procesul de deteriorare a firului de păr. De asemenea, factori externi precum expunerea la soare sau vânt pot afecta starea părului, iar este datoria noastră să îl protejăm în mod corespunzător în cadrul rutinei noastre zilnice de îngrijire. Astfel, într-o rutină de îngrijire completă ar trebui să includem șamponul, balsamul, o mască (folosită la intervale adecvate de timp), protecția termică (sub formă de cremă sau spray), și, în cele din urmă, uleiul aplicat la vârfurile firelor de păr.


O eroare comună este utilizarea șampoanelor din comerț cu un pH inadecvat, pe care mulți îl achiziționează în urma promisiunilor de rezultate imediate făcute în reclamele televizate. Cu toate acestea, astfel de "rezultate imediate" pot fi dăunătoare pe termen lung, deoarece favorizează uscarea părului și, în cele din urmă, duc la ruperea acestuia.


stilio


Ai atins o tema destul de sensibilă, există această convingere că șamponurile profesionale costă mult mai scump decât cele din comerț. Având în spate o experiență de lungă durată, ce părere ai despre acest fapt.


Cu siguranță, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns la concluzia că să investești în produse de calitate și profesionale este mai costisitor decât să optezi pentru cele disponibile în comerț. Cu toate acestea, trebuie să subliniez că această presupunere nu este corectă, și acest lucru poate fi demonstrat pe două fronturi principale:

  1. Utilizarea produselor din comerț duce la deteriorarea mai accentuată a firului de păr decât la beneficii, fapt care necesită proceduri de reconstrucție mai frecvente.
  2. Produsele profesionale necesită doar o cantitate mică pentru fiecare utilizare, ceea ce înseamnă că acestea vor dura mai mult în comparație cu cele din comerț, oferind astfel o economie pe termen lung.


Este esențial să înțelegem că părul este format din celule care nu au nucleu și, prin urmare, nu se pot regenera de la sine. Astfel, odată ce părul este deteriorat, el nu poate să-și refacă proprietățile fără intervenție umană. Utilizarea constantă a produselor agresive cu un pH nepotrivit, disponibile în comerț, contribuie la degradarea zilnică a părului.


stilio


Procedurile de reconstructie și îndreptare sunt un nou moft al zilelor noastre?


Aș spune că există proceduri care aduc beneficii atât pentru noi, profesioniștii în domeniul îngrijirii părului, cât și pentru femei, oferindu-le un rezultat vizibil și satisfăcător. Aceste proceduri contribuie la obținerea unui păr strălucitor și sănătos, economisind timpul dedicat aranjării.


De multe ori, persoanele care se confruntă cu probleme legate de căderea părului nu înțeleg că acest fenomen este, de fapt, rezultatul rupturii firului de păr, care apare din cauza decolorării, deshidratării, încâlcirii părului sau a unei rutine incorecte de îngrijire, influențelor externe și multe altele. Prin intermediul acestor proceduri, reușim să reconstruim firul de păr și să îl hidratăm în profunzime.


Aici aș dori să fac o mențiune importantă. Am auzit despre diverse soluții pe care femeile le încercă acasă pentru a "hrăni și regenera" părul, precum maioneza, oul, ceapa sau diferite tipuri de uleiuri, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline. Acestea sunt aplicate pe păr în speranța unui miracol.


Pentru a înțelege de ce recomandăm ca aceste produse să fie consumate, nu aplicate direct pe păr, trebuie să ne concentrăm asupra dimensiunilor porilor care se află între cuticulele firului de păr. Acești pori sunt extrem de mici, necesitând un microscop pentru a fi vizibili. Particulele alimentare sunt mult mai mari și mai lipicioase decât acești pori, ceea ce face imposibilă penetrarea lor și hrănirea părului așa cum unii cred. În schimb, aceste particule rămân pe cuticule până la următoarea spălare, luând cu ele particule din păr, ceea ce poate duce la deteriorarea acestuia.


Produsele profesionale, pe de altă parte, sunt create în laborator și formulate în așa fel încât să pătrundă în structura firului de păr. Prin intermediul tehnicilor potrivite, profesioniștii reușesc să direcționeze aceste produse acolo unde este necesară intervenția, oferind astfel beneficii semnificative pentru sănătatea și aspectul părului.


stilio


Deci înțeleg corect, de multe ori ceea ce considerăm ca fiind procesul de cădere a părului poate fi de fapt ruperea lui din cauza ca nu este îngrijit corespunzător sau el este supus unor factori agresivi precum soarele, vântul sau decolorarea?


Adevărat, tocmai de aceea este benefic să optăm pentru procedurile de reconstrucție, mai ales în sezonul rece.

Mai trebuie să menționez că unul dintre factorii care contribuie la degradarea părului este vopseaua obișnuită din comerț și utilizarea regulată a plăcii de îndreptat părul la temperaturi ridicate, uneori chiar zilnic, în procesul de coafare.


Este corect faptul că produsele profesionale se folosesc doar la salon și nu în condiții casnice?


Haideți să clarificăm acest aspect, pentru a evita orice confuzie. Nu, aceasta nu este o afirmație corectă. Eu am experiență extinsă în lucrul cu produsele profesionale și este important să înțelegem că orice brand de calitate dispune de două tipuri de produse distincte:

  1. Produse destinate exclusiv utilizării de către meșteri calificați și instruiți în utilizarea lor într-un cadru profesional.
  2. Produse care sunt concepute pentru ca persoanele să le folosească acasă în rutina lor de îngrijire, pentru a menține calitatea părului după procedurile profesionale și în scopul general de îngrijire.


În salonul meu, utilizez produse de la următoarele branduri recunoscute: Honma Tokyo, Tyrrel, Limba Cosmetics, Donatti, Korban, Kv-1, Alfaparf Milano, Lusap Milano și TiGi. De asemenea, ofer produse profesionale de înaltă calitate, dedicate utilizării acasă, pentru clientele mele sau pentru oricine dorește să ofere părului o îngrijire corespunzătoare. Aceste produse sunt disponibile pentru vânzare și sunt create de următoarele branduri de renume: Honma Tokyo, Limba Cosmetics, Alfaparf Milano, Lisap Milano, Black Professional, Tyrrel și Kv-1.


Cum știm care produse să alegem pentru tipul nostru de păr, scalp?


Dacă pot să vă ofer o recomandare mai generală, produsele cu un pH situat între 4.5 și 5.5 sunt considerate produse cu un pH normal, potrivite pentru utilizare frecventă, inclusiv în cadrul rutinei de îngrijire de acasă.


În calitate de furnizor de produse testate dermatologic, aprobate și profesionale, încurajez și ajut persoanele interesate să achiziționeze aceste produse de înaltă calitate. Am avut situații în care femeile îmi trimiteau fotografii cu starea părului lor sau am comunicat online pentru a identifica produsele potrivite pentru nevoile lor specifice. Ulterior, le-am furnizat produsele solicitate, cu livrare inclusă, pentru a se bucura de beneficiile unei îngrijiri de calitate și a obține rezultate durabile.


Inițial, aceste produse erau foarte cerute de către clientele mele obișnuite, dar acum pot afirma că există un interes crescut din partea unui public mai larg. Într-adevăr, datorită cererii ridicate, am creat o pagină dedicată pe Instagram pentru aceste produse recomandate în rutina zilnică de îngrijire. Această platformă îmi oferă posibilitatea să discut mai detaliat despre aceste produse și să răspund întrebărilor oricărei persoane interesate.


stilio


Cu siguranță o să includem adresa de instagram în acest articol la final așa cum cunoaștem că produsele profesionale nu le găsim în magazine sau farmacii.


Doresc să exprim recunoștința mea pentru sfaturile și interviul oferite, și aș dori să închei cu o concluzie importantă. Igiena și rutina zilnică de îngrijire reprezintă factori esențiali pentru a avea un păr sănătos, protejat de rupere și cădere. Procedurile de reconstrucție nu numai că ne ajută să observăm vizual un fir de păr mai puternic, ci ne permit, de asemenea, să obținem o culoare frumoasă și durabilă după vopsire. În final, este crucial să înțelegem că totul începe din interior, iar atunci când acordăm atenție acestor aspecte, ne putem bucura de încrederea că aspectul sănătos al părului va fi menținut pe termen lung.


Link către magazinul cu produse profesioniste pentru păr: https://www.instagram.com/silkyshop.md/?hl=ru

Articol asociat salonului
Lidia Nichifor
Lidia Nichifor
Partener
stilio
109
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri