În ultima perioada am auzit des întrebările: de ce îmi cade părul? ce soluții cunosc împotriva căderii? De ce firul de păr nu este așa de rezistent cum înainte? De ce se rupe în timpul pieptănării? pot cumva să întăresc părul? și altele.
Întradevăr toamna este una din perioadele în care aceste întrebări apar mai des ca deobicei. În articolul de astăzi ne-am propus să vă aducem mai multă informație și am apelat la Nady Prisăcaru, ambasadorul produselor braziliene marca Korban în Republica Moldova și în România, pentru a ne răspunde la întrebările ce vă preocupă și de ce nu să ne povestească de soluțiile existente la care putem să apelăm.
Sunt mai multe motive și într-adevăr factori care sunt declanșatorii acestui proces neplăcut pentru oricine. Aș enumera pe cele mai principale ca fiind: stresul, alimentația incorectă, efectul post-Covid, tratamentele puternice (chimioterapia, antibioticile pe un timp îndelungat) dar și lipsa de vitamine.
Vara cumva mâncăm mai multe fructe, iar spre toamnă fructele autohtone se limitează la doar câteva ceea ce înseamnă că organismul primește o cantitate mai redusă de vitamine. La fel pe timpul verii soarele și razele ultraviolete acționează asupra calității părului, lăsându-l uscat, deshidratat iar ca consecință devine fragil și se rupe mai ușor.
O zic mereu: Placa este inamicul numărul 1 pentru pentru păr. De fapt fiecare clientă care vine la o procedură își dorește în primul rând să renunțe pe o perioadă mai îndelungată la placa de păr.
Aș zice că e mai mult un tratament care aplicat corect aduce rezultate bune. În primul rând e nevoie de răbdare și perseverență.
Ca tratamentul să își facă efectul este necesare de efectuat procedura de 2 ori pe săptămână în total fiind între 10-15 ședințe timp de o lună.Da este un tratament mai îndelungat însă cu efect în cazul în care el este respectat.
Ce presupune tratamentul. Procedura în sine durează până la o oră. Parul se spală cu un șampon special iar pe scalp se aplica un produs care stopează căderea părului și stimulează creșterea lui. Pe lungime aplicăm o mască care întărește firul de păr și se prelucrează cu placa infraroșu. Placa cu infraroșu nu încălzește ci e dimpotrivă rece, ea ne ajută să fixăm mai bine substanțele în păr. Mai apoi se ține în căciulița termo. După clătire aplicăm serul. Acest ser ajută la menținerea cuticulei închise și putem deja să uscăm părul. Pentru un rezultat și mai bun facem 20 de minute cu darsonvalul. Darsonvalizarea în cazul tratării scalpului, pielea scalpului devine mai oxigenata, astfel este redusă căderea părului, firele de păr sunt mai puternice, mai groase mai sănătoase.
Multe persoane nu sunt informate corect ce ține de procedurile de reconstructie, botox, ketaratina, nanoplastia. Unii nici nu cunosc că există astfel de posibilități. O să le dau o definiție cât mai pe înțeles pentru putea face diferență între ele.
Korban are o serie largă de produse pentru proceduri reci de reconstrucție. Aceste proceduri ajută părul să obțină o calitate bună hidratând și reparând legăturile din interiorul firelor de păr.
Apropo aceste proceduri sunt recomandate și fetelor cu parul creț, deoarece ele nu au efect de îndreptare. Îndeosebi femeile care au avut o experiență neplăcută în decolorarea părului și au parul ars, la fel aceste proceduri sunt recomandate sub forma de tratament de câteva ședințe.
Botox. Nu este o procedura injectabila cu care des este confundată. Aceasta este o procedura de hidratare, de refacere a legăturile cuticulei. Se efectuează la suprafața firului de păr și este indicat pentru părul deshidratat.
Keratina. Multe fete se tem mai ales de procedura de keratină, dar nu știu ca în compoziția firului de par sunt 78% de keratină naturală, 15% lipide, grăsimi, 6 % apă și doar 1% pigment.
Keratina naturală și toate componentele naturale, se spală din păr atunci când utilizăm șamponul cumparat din categoria mass market. Efectuând o procedură de keratină noi o sigilăm artificial în păr și această procedură este una semipermanentă. Efectul durează până la 6-7 luni.
Keratina de la Korban este foarte îndrăgită și de clientele cu părul blond. Deoarece în compoziția sa are multe uleiuri prețioase care nu numai îndreaptă părul dar totodată și îl hidratează. Keratina clasică are un miros plăcut de bubble gum.
Nanoplastia: Mulți confundă nanoplastia cu o procedură inofensiva de păr neștiind că acest produs lucrează din interiorul firului de păr, schimbând structura firului de păr din interior. Această procedură este considerată permanentă.Pe aceeași lungime unde a fost efectuată nanoplastia nu mai putem facem alta, dar menținem calitatea părului cu procedurile de keratină clasică, botox, sau proceduri reci. Nanoplastia se potrivește în primul rând pentru parul sănătos.
Apropo, femeile care au parul vopsit într-o nuanță întunecată și anterior nu au făcut nici o procedură, după nanoplastie nuanța părului se deschide cu 3-4 tonuri astfel obținem o nuanță mai deschisă a părului fără decolorare el mergând treptat spre deschidere.
Alegerea corectă a șamponului este foarte importantă așa cum el ne poate influența calitatea părului și a cuticulei. Cuticula poate fi descrisă ca niște solzi de pește, iar folosirea șamponului din mass market poate deteriora acești “solzi” iar keratina naturală să dispară.
Cum corect se alege un șampon? După structura scalpul în primul rând.
Scalpul uscat trebuie îmbogățit cu uleiuri deaceea căutăm șampoane cu pH de 3.5 are multe, când scalpul este gras se alege pH-ul 4.5 - 5.5. Pentru scalpul normal folosim cel de 5.5 pH.
1.O să mă repet însă nu uităm să alegem șamponul corect.
2. Aplicăm șamponul doar pe scalp.
3. Lungimea părului nu se spală cu șampon dar se aplică după fiecare spălare conditioner pentru 5-7 min.
4. Masca este obligatorie de folosit 1 dată la a 3-4 spălare. Pentru un rezultat bun se menține pe păr minimum 20 min pieptănândul în timpul aplicării cu un pieptene de silicon care apropo nu rupe parul când este ud.
5. Nu spălați parul cu capul în jos.
6. În prosop îl țineți doar maximum 5 min.
7. Înainte de uscare folosiți protecția termica și ulei. Uscați de sus în jos, nu vă culcați cu părul ud, nu îl împletiți când este ud.
Desigur, avem un stoc divers pentru fiecare. Împreună putem să alegem ceea ce este potrivit pentru scalp și structura părului iar eu le voi informa despre toate detaliile necesare cum corect să le folosească. La fel avem și acel pieptene de silicon pentru ca clientele să aibă toate produsele și instrumentele necesare pentru o întreținere corectă.
Îți mulțumesc mult Nady pentru acest interviu și pentru aceste informații prețioase pe care le-ai împărtășit astăzi cu noi. Cu siguranță mulți dintre noi au aflat câte ceva nou despre cum corect ne îngrijim părul, ce opțiuni avem la dispoziție atunci când ne dorim o schimbare sau un ajutor de îngrijire.
Nu ezitați să faceți o programare la Nady Prisăcaru, o găsiți pe Stilio și la fel puteți să o vizitați la salon dacă doriți mai multe detalii despre produsele Korban. Părul merită să fie răsfățat iar noi să ne simțim bine cu el fiind sănătos și îngrijit.