Descoperă cei 7 pași siguri pentru a reuși în Industria Beauty

Descoperă cei 7 pași siguri pentru a reuși în Industria Beauty
Descoperă cei 7 pași siguri pentru a reuși în Industria Beauty
Interview


Ce reprezintă o carieră în Beauty? Cum îți dai seama că e ceea ce te caracterizează? De unde începi? La ce vârstă? Care sunt cursurile potrivite? Și lista ar putea continua mai departe...

Din acest motiv am decis să venim în ajutor celor ce stau pe gânduri sau poate le-a venit recent idea de a se reprofila sau de a începe o carieră în Beauty.


Pentru a dezbate acest subiect, am invitat-o pe Mariana Plesca - specialist Beauty și fondatoarea unui salon, dar și a unei Academii Beauty, din orașul Hâncești. Începându-și cariera în domeniul frumuseții și continuând cu deschiderea primei și unicei Academii Beauty din Hâncești, are răspunsurile la multe din întrebările de mai sus pe care le vom dezvălui în acest articol.


stilio


Bună Mariana, cred că prima întrebare, răspunsul căreia îl așteptă toți este: Cum ne dăm seama că ne dorim cu adevărat o carieră în segmentul Beauty?


În viață avem acel moment, fie după clasa a 9-a sau după liceu, în care trebuie să ne decidem viitorul. Fiind tineri și fără prea multă experiență, de multe ori alegem ceea ce ne spun părinții sau ne dictează societatea. Cred că din acest moment fiecare trebuie mai întâi să-și pună întrebarea: ce îmi place să fac cu adevărat?!


Trebuie să țineți cont de faptul că orice ați alege, aceasta va constitui 80% din ceea cu ce vă veți ocupa zilnic. Respectiv, acest lucru trebuie să vă aducă motivație și dorință de a deveni mai buni.


Uneori alegerea sectorului Beauty poate începe de la faptul că admirați un make-up artist, care realizează lucrări surprinzătoare, sau poate v-ați închipuit creând design-uri inedite pe unghiile domnișoarelor, sau admirați și urmăriți în continuu trendurile în materie de coafuri. De regulă, de aici pornește chimia. Iar cel mai important este să vă urmați pasiunea și să o valorificați.


În aceeași ordine de idei, să presupunem că am decis că ne dorim această profesie, de unde începem?


Evident că începem de la cursurile de instruire! Dar din păcate, am văzut multe cazuri în care fetele, alegând cursurile nepotrivite, fie se dezamăgesc în toți instructorii, fie pierd interesul pentru această meserie. Motiv pentru care, un sfat foarte prețios pe care îl ofer tuturor celor interesați să devină specialiști Beauty, este: Nu vă grăbiți să participați la primul curs pe care îl găsiți pe Instagram.


Alegem cursul atent, fără grabă și cu multă analiză. Iată cum, mai exact:


  1. Creați-vă o listă cu mai multe cursuri/instructori;
  2. Căutați recenzii (dar nu vă faceți concluzii pripite doar în baza lor, ele pot fi scrise de pe conturi fake pentru a crește brandul instructorului);
  3. Urmăriți conturile instructorilor, timp de 2-4 săptămâni - observați ce experiență are în spate, cu ce tehnici lucrează și dacă le ajustează după trendurile actuale;
  4. Urmăriți lucrările lor personale, cât și cele ale elevelor de la curs (și nu doar în timpul cursului, dar mai ales după acesta);
  5. Reduceți lista la până 10 cursuri și cereți condițiile - prețul, cu ce materiale se lucrează, și concretizați dacă se oferă instrumente/materiale de lucru sau nu;
  6. Mai reduceți lista până la 3 opțiuni care v-au atras atenția cel mai mult și întrebați dacă oferă suport post curs;
  7. Având acum mai multe date și analizând raportul preț/calitate, puteți face o alegere.


S-ar putea părea că sunt cam mulți pași, însă fiecare din ei sunt necesari pentru a rămâne satisfăcuți de investiția făcută. Și da, cursurile nu sunt costuri, dar investiții pe care le faceți pentru a deveni profesioniști cu bază mare de clienți și profit.


Atunci când o persoană vine la curs, ea nu doar învață tehnica de frizura sau de manichiură, dar poate vedea exemple de produse și aparate pe care, mai apoi, poate decide să le achiziționeze. Furnizarea acestora la curs, de către instructor sau academie, face parte din parcursul elevului spre profesia Beauty.


stilio

Contează vârsta când este vorba de alegerea unei profesii Beauty?


În cariera mea de instructor am avut eleve de 13 ani, care au primit acordul părinților pentru a-și urma pasiunea în acest domeniu, dar am avut persoane și după 40+. Vârsta nu contează atât timp cât este dorință și se depune efortul necesar pentru învățare. 


Vreau să abordăm tema certificatelor. Personal, pe Instagram, văd diferite cursuri în care se menționează că diploma este în mai multe limbi și că va fi recunoscută la nivel Internațional. Oferiți și voi această facilitate?


După întrebarea ta înțeleg că totuși, tactica instructorilor de a convinge cât mai multe persoane să le urmeze cursurile, lucrează intensiv pe rețelele de socializare.


Dacă mă întrebați pe mine, pot și eu sa tipăresc diplome câte vreți, certificate în oricare limbă, dar în final nu va fi decât o foaie cu design frumos, atunci când o veți prezentată peste hotare. 


Să aduc niște argumente mai credibile: Câte din diplomele oferite de universități, acreditate de Ministerul Educației, sunt echivalente cu cele de peste hotare?! Cred că răspunsul este evident. Orice medic care a studiat medicina în Moldova, este nevoit să treacă cursuri și examene atunci când plecă peste hotare, pentru ca, cunoștințele lui să fie recunoscute, acreditate dacă vreți, acolo.


E doar un mit și un truc de persuasiune! Chiar vă rog să nu vă bazați decizia doar pe acest element.


Certificatul contează atunci când mergeți să vă angajați, însă tot mai mare valoare va avea lucrarea pe care o veți efectua la noul loc de muncă. Doar lucrarea propriu-zisă vă asigură clienți fericiți și succes în domeniul Beauty.


Alegeți instructorul cu care o să fiți compatibili și în care veți avea deplină încredere, pentru a vă instrui în domeniu.


stilio


De unde a apărut ideea de a lansa o Academie Beauty?


Paradoxal, nu-mi imaginam cum aș sta în fața unui public, ca să povestesc ceva, deși mereu mă vedeam în rol de instructor. Și iată că într-un final am decis să urmez această cale și chiar am primit certificatul cu drept de instructor, oferit în afara țării: Ucraina și Rusia. 


Chiar și până la deschiderea Academiei, ofeream cursuri de bază și de perfecționare în manichiură. Căutam un spațiu mai mare unde aș fi putut să mă extind, iar când am vizitat locația curentă mi-a venit ideea să o transform într-o Academie. În mai puțin de o lună era deschisă și îmi continuam cursurile aici, lărgind spectrul și la alte servicii Beauty, cum ar fi: manichiură, pedichiură, extensii gene, laminare gene/sprâncene, epilare cu ceară și sugaring.


Apropo, la moment căutăm instructori pentru a ne putea extinde și mai mult serviciile. Ne-ar plăcea să avem în echipă specialiști în frizuri-coafuri și make-up. Cei interesați pot să ne apeleze pe numărul Academiei sau mă găsească personal pe Instagram: @mariana_plesca_


Menționai mai devreme despre asistența post-curs. Să fiu sinceră, nu am mai auzit despre acest lucru înainte.


Nici nu mă miră, suntem practic unicii care oferă asistență și practică post curs pentru ca elevele să devină mai încrezătoare și le oferim sprijinul necesar.


Ce ar presupune acest lucru?


De exemplu, după curs nu toate elevele au posibilitatea să-și procure instrumentele și materialele necesare pentru lucru. Respectiv, noi le oferim posibilitatea de a veni la Academie împreună cu modelele/clientele lor și de a se folosi de ceea ce avem la dispoziție, achitând doar prețul simbolic pentru materialele utilizate.


Uneori avem grupe incomplete la același curs de bază și le invităm să se alăture, în cazul în care simt nevoia. Ele nu mai achită din nou cursul, dar doar materialele, la preț simbolic, folosite la partea practică.


Să știți că, se fac modificări/actualizări constante la același curs de bază atunci când descoperim alte metode noi. Din acest motiv, o persoană care revine peste 6 luni la același curs poate învăța alte trucuri actuale.


Și asta este doar o parte din lucrurile cu care putem să ajutăm cursantele post curs.


Noi nu ne focusăm pe cantitatea elevilor, dar pe calitatea instruirii pe care aceste persoane o primesc și cu care vor merge mai departe. Iar atunci când va prezenta diploma cu ștampila umedă a școlii undeva, se va ști că această elevă a fost instruită așa cum se cuvine.


Am avut situații în care fetele veneau să mă întrebe cât poate să achite pentru certificatul școlii mele, fără a trece cursul propriu-zis și pe care le-am refuzat categoric! Am construit o reputație de instructor bazată pe calitate și nu aș permite în nici un caz ca ea să fie afectată de vânzarea certificatului, sau situații în care persoanele nu vor să asiste la partea teoretică. 


Prefer să stau cu eleva și după ora 17 (când se încheie cursul) și să ies după ora 21 din Academie, doar ca să mă asigur că lucrarea a ieșit bună. Altfel, nu văd cum aș putea oferi încredere în ceea ce fac și predau aici. 


Îți mulțumesc mult, Mariana, pentru sinceritate și pentru toate parantezele deschise care, pe alocuri m-au șocat și pe mine. Cu adevărat, cred că sfaturile și experiența pe care ai împărtășit-o în acest interviu va ajuta mai multe persoane să evite o dezamăgire și o eventuală pierdere de bani pe cursuri, care în final nu le va aduce succesul dorit.


Dacă doriți să aflați detalii despre cursurile de bază sau de perfecționare oferite de Blanche Beauty Academy - găsiți link-ul la profil mai jos și puteți să luați legătura cu ei pentru mai multă informație.


Nu uitați să vă urmați visele! Și țineți minte că, o carieră în sectorul Beauty e despre la fel de multă muncă, ambiție și curaj. Îndrăzniți să o explorați!

Article associated with the salon
BLANCHE BEAUTY ACADEMY
BLANCHE BEAUTY ACADEMY
Partner
stilio
119
stilio
We use cookies to improve your experience and monitor website traffic. Cookie Policy