Libertatea de a crea în sectorul Beauty

Libertatea de a crea în sectorul Beauty
Libertatea de a crea în sectorul Beauty
Interview

Nu voi scrie astăzi despre tendințe, trend-uri, produse sau sfaturi căci discuția cu doamna Elena Vranceanu, fondatoarea “Salon Secret” din Chișinău, m-a dus cu gândul spre un alt subiect, unul la fel de important precum și temele ce le-am abordat anterior în acest blog. Chiar deși venisem pregătită cu agendă și întrebări pe care doream să le abordez cu Elena, am și uitat de ele complet de îndată ce am intrat în salon și am aruncat o privire ceea ce vedeam în jur.


Vorbim des despre cum trebuie să fie un salon de frumusețe: oameni calificați, produse bune, igiena la nivel, dar pe lângă toate aceste lucruri importante mai este unul despre care nu prea se vorbește sau chiar lipsește în unele saloane: atmosfera de lucru dintr-un salon, sau mai exact “Libertatea” de a crea într-un salon.


Cuvântul libertate îl auzi des, și în diferite circumstanțe, dar care e acea libertate pe care un hairstylist, manichiurist, cosmetolog sau oricare alt specialist beauty trebuie să o simtă. Eu aș defini asta prin libertatea de a te descoperi, de a experimenta, de a te simți liber în lucrul pe care-l faci și care-ti aduce plăcere. 


Păi iată asta am văzut eu astăzi aflându-mă în Salonul Secret din sectorul Ciocana. Aici am avut ocazia să o cunosc pe Elena Vranceanu alături de echipa ei. Pe lângă faptul că este un specialist cu nume mare, tot atât de mare este și sufletul și pasiunea ei pentru a crea Frumusețe. În salon m-am simțit ca acasă, asemeni când ne strângem toți de paști cu întreaga familie. Atmosfera și înțelegerea dintre toți cei prezenți la salon: clienții și specialiștii, îți aduc o liniște interioară și un puternic sentiment de dăruire. Dăruirea în lucrul ce îl depun când lucrează și emoția resimțită la final când clientul poate chiar și-n lacrimi de bucurie izbucnește la vederea rezultatului.


Elena, sinceră să fiu am fost în mai multe saloane de-a lungul anilor, dar energia ce se simte aici e specială și aparte. Cum de reușești să aduci această senzație de calm și relaxare când în salon lucrează mai mult de 15 specialiști. În închipuirea fiecăruia aici ar trebui să fie o agitație mare și mult zgomot, discuții?


Nu cred că există un mare secret sau vreo formulă a succesului scrisă undeva, totul vine de aici din sufletul nostru. Din al meu și din cel al fetelor care le consider ca ale mele, uneori chiar și glumim că sunt ca și mama lor. Pentru mine e important ca fiecare om de aici, fie client fie specialist, să se simtă bine, să fie fericit, să aducă fericire iar asta e molipsitor :) 


Salonul nu l-am deschis vreodată pentru a face business sau bani, banii poți să-i faci la orice job nu te-ai angaja, dar l-am deschis pentru a-mi da libertatea de face ceea ce iubesc și ce îmi place. Evident că plănuiam sa extind același lucru și asupra întregii echipe cu care ne asemănăm mult în această gândire.


Așa e, în engleza se mai zice “people alike - think alike” și cred că asta e despre voi. Cum ați ajuns să lucrați împreună, ai avut vreo tactică în felul în care recrutai specialiștii, foloseai vreo platformă de joburi ceva?


O să-ți pară amuzant însă nu am făcut vreodată vreun anunț de job. Fiecare din cei ce sunt acum cum mine, în acest vis al meu împlinit, are o istorie aparte cum ne-am cunoscut sau cum au ajuns să fie parte a echipei Secret. Și totul are cumva o strânsă legătură cu mine, universul și acest salon.


Pe cineva cunoșteam personal folosind serviciile ei în altă parte că să ajung într-o zi să o invit să se alăture echipei, pe cineva am descoperit prin munca sa, sau mai exact rezultatul muncii ei pe fața unei cliente care venea la salon. 


Au fost persoane pe care i-am așteptat și 2 ani că să mă sune și să îmi zică că ar dori să vină aici la noi. Și da, am așteptat-o chiar și doi ani, știam că împreună o să facem o echipa bună iar clienții salonului vor ieși de aici fericiți și cu rezultatul dorit.


Lucrurile se întâmplă atunci când ele trebuie să se întâmple, iar noi trebuie doar să avem răbdare.

stilio


Da, cu cât te ascult mai mult cu atât îmi dau seama cât de mult iubești acest loc și tot ce el reprezintă pentru tine, echipa și clienți.


Într-adevăr, mereu zic că dragostea este acea putere care mă ajuta în toate. Dragostea față de colegele mele, față de clienții mei, față de viață. Noi dăm viața aici părului, pielii, feței ca fiecare să-și poată găsi acea încredere interioară și frumusețe exterioară pe care și-o dorește. Depunem maxim eforturi pentru asta. Niciodată nu ne oprim în a ne instrui tot mai mult și a ne perfecta tehnica sau a învăța ceva nou.


Am observat în cabinetul de alături că chiar acum în salon cineva instruiește un specialist. Cine asigură aceste cursuri, le face-ți des, cine vine cu inițiativa.?


Saloanele nu prea discută dar pe timpul pandemiei a fost destul de greu, atât nouă saloanelor cât și clienților noștri. Iată încă de pe atunci eu nu am stat cu mâna în șolduri sau am arătat cu degetul la cine e vinovat de această situație, dar m-am apucat să caut soluții. Asta încerc sa fac mereu pentru echipa mea și nu doar. Pe timpul pandemiei am instruit fetele în diferite specializări, unele chiar au făcut și recalificări pentru a putea presta servicii chiar și-n acea perioadă dificilă. Ca rezultat am putut atât să ajut specialiștii mei cât și clienții care veneau la noi odată cu redeschiderea saloanelor.


Echipa mea, clienții mereu au fost pe primul plan și vor rămâne așa. Cred că avem unul din cele mai unit colectiv pentru că ne purtăm de grijă și ne ajutăm reciproc. Iar cel mai important toți ne simțim liberi. Practic mai mult de jumătate din fete au venit aici pentru a scapa de un mediu de lucru toxic unde erau urmărite la fiecare pas, sau limitate în a crea ceva mai mult. E dificil pentru un specialist beauty să lucreze sub presiune în așa condiții, iar aici în Salonul Secret ele au descoperit o altă abordare o altă atmosferă.


Sunt mândra sa lucrez împreună cu ele și nu-mi imaginez un alt fel de a organiza lucrurile în salon decât acesta.


E de admirat această percepție. Atmosfera în cadrul oricărui business e cea mai important căci cum se spune: un angajat fericit aduce clienți fericiți, iar acest lucru se simte aici chiar și de către o persoana care pentru prima dată se află la voi în vizită, cum de exemplu sunt eu astăzi.


Îi mulțumesc Elenei de acest interview, de sinceritatea cu care a discutat acest subiect. Ca să vă zic un secret, am discutat mai mult de oră cu Elena și cred că aș mai putea scrie încă 2-3 articole pe tot ce am reușit să vorbim astăzi. Ca o concluzie pe final, dacă sunteți un specialist Beauty pentru a primi cu adevărat plăcere din ceea ce faci, trebuie să te simți liber și încrezut că poți crea Frumosul, cu mâinile tale, imaginația ta și profesionalismul tău. Dacă nu simți acest lucru poate că locul tău nu este acolo unde te afli și ar trebui sa faci o schimbare, să ajungi acolo unde vei simți Libertate iar munca ta va fi apreciată, lăudată și motivată pe măsură.


P.S. Ca să nu uit. Salonul Secret este deja atât pe platforma web Stilio cât și disponibilă pentru a-ți crea o programare în aplicația mobilă Stilio ce o găsiți atât pe AppStore cât și pe PlayMarket.

Article associated with the salon
Beauty Salon Secret
Beauty Salon Secret
Aleea Mircea cel Bătrân 24/3
stilio
12
stilio
We use cookies to improve your experience and monitor website traffic. Cookie Policy