Între păr frumos și sănătate: Riscurile ascunse ale părului vopsit.

Între păr frumos și sănătate: Riscurile ascunse ale părului vopsit.
Între păr frumos și sănătate: Riscurile ascunse ale părului vopsit.
Article

Acesta nu este un articol - este mărturisirea unei femei care e îndrăgostită în coloristică, dar care nu poate recurge la o simplă procedură de vopsire a părului, pentru că asta ar presupune risc pentru viața copilului ei. 


Devine interesant? Hai să-ți povestesc pe scurt…


Copilul meu e foarte sensibil la mirosuri, acestea îi pot provoca alergii în formă de tuse astmatică. Motiv pentru care sunt nevoită să renunț la procedura de vopsire a părului sau cel puțin să îmi amân vizita la frizerie pentru 2, sau chiar și 3 luni, cum a fost bunăoară acum. 


Atunci când se pune problema între păr frumos și îngrijit și sănătatea copilului - alegerea e evidentă. 


Mare mi-a fost bucuria când am descoperit aici, în Moldova, un brand danez specializat pe vopsea profesională naturală, dar și pe produse organice de îngrijire a părului. Pentru cine încă nu cunoaște,

vă prezint o scurtă descriere:


NATULIQUE este primul brand certificat organic, dedicat domeniului beauty, ce vine din Danemarca, o țară a cărei preocupare principală este ecologia, sustenabilitatea și ocrotirea mediul înconjurător.

Timp de 25 ani de ani, această companie își dedică efortul pentru a oferi o alternativă mai sănătoasă și mai sigură pentru activitatea hair-styliștilor și a saloane, dezvoltă coloranți și produse de întreținere și restabilire a părului, de calitate înaltă, care nu dăunează nici mediului, nici persoanelor ce le folosesc: meșterii și clienții.

 

stilio


Mărturisirile unui meșter


În timpul procedurii am întâlnit-o pe Andriana - meșter în cadrul salonului Natulique, care îmi povestea despre acest brand, dar și despre experiența ei de lucru care s-a schimbat considerabil atunci când a început să utilizeze, în calitate de stilist, produsele Natulique. 


În discuția noastră cu Andriana, mi-am dat seama că de fapt, a fi un meșter beauty nu e atât de simplu,

ba uneori chiar foarte periculos pentru sănătate. Fiind în domeniu de aproape 5 ani, Andriana a lucrat cu diverse tipuri de coloranți, tratamente și produse cosmetice convenționale.


”Cele mai grele zile erau cele în care urma sa efectuez 3-4 vopsiri, după care seara era un coșmar - nu mă simțeam deloc bine, probleme cu respirația și dureri de cap, iar mirosul de amoniac mă urmărea și după încheierea programului de muncă.”


stilio


Nu este un secret faptul că expunerea constantă și repetitivă la vapori de amoniac, de formaldehidă, arome sintetice, metale grele, etc. pot cauza un palmares întreg de consecințe pentru sănătate - de la alergii, dermatite, migrene și devieri de dispoziție până la astm bronșic, modificări hormonale, infertilitate și boli incurabile

cum ar fi cancerul.


În goana constantă de a satisface nevoile clienților, meșterii obișnuiesc să uite să pună în valoare propria sănătate. Produsele marca Natulique sunt în primul rând o salvare pentru această categorie de specialiști,

supuși zilnic unei cantități enorme de exponenți chimici.


Colorantul profesional Natulique Natural Colours nu conține amoniac, este compus din ingrediente de origine naturală în proporție de 98,02%, nu are acel miros înțepător cu care ne-am obișnuit, ba dimpotrivă are o aromă plăcută de ierburi. Atât meșterul cât și clientul beneficiază de o experiență plăcută și ușoară, iar rezultatul nu diferă de cel obținut la vopsirea cu un colorant obișnuit. Mai mult de atât, produsele naturale îmbunătățesc și mai mult sănătatea scalpului și implicit a părului.


stilio


Tehnologiile avansează, iar domeniul beauty nu este o excepție și acum într-adevăr avem mai multe surse, metode și produse pentru a ne îmbunătăți modul de viață.


Natulique au fost primii în lume care au ridicat standardele de calitate a produselor cosmetice la nivelul standardelor din domeniul produselor alimentare, iar acum este disponibil la noi pe piață spre beneficiul tuturor, a saloanelor de frumusețe, a hair-styliștilor, cât și a tuturor adepților unui mod sănătos de viață.


BONUS HINT

Din pură curiozitate am întrebat dacă găsesc la Brandul Natulique șampon uscat. Și da, am găsit. Fetele mi-au recomandat să-l folosesc ori de cate ori am nevoie ca să evit spălarea în exces a părului, iar ceea ce nu știam e că după folosirea unui șampon uscat sau a oricărui produse de styling (mousse, fixativ) se recomandă procurarea unui exfoliator care va elimina cu grijă orice exces de produs fără a deteriora bariera de protecție a scalpului.


stilio


Programați-vă acum la salonul Natulique pentru a testa produsele organice destinate îngrijirii și vopsirii părului. Iar dacă sunteți meșter și vă doriți să lucrați cu vopsele fără amoniac și să vă simțiți bine, chiar și după 3-4 vopsiri pe zi, vizitați salonul Natulique pentru a procura ceea de ce aveți nevoie. Sănătatea voastră și a clienților este ceea ce contează cu adevărat.


Link către pagina salonului găsiți mai jos.

Article associated with the salon
Gloss Beauty Studio
Gloss Beauty Studio
Partner
stilio
121
stilio
We use cookies to improve your experience and monitor website traffic. Cookie Policy