Acneea. Problema Secolului 21. Sfaturile Specialistului.

Acneea. Problema Secolului 21. Sfaturile Specialistului.
Acneea. Problema Secolului 21. Sfaturile Specialistului.
Interviu

Un ten sănătos, curat este visul multor persoane care se confruntă cu diverse afecțiuni ale tenului. Printre acestea cel mai des întâlnită este Acneea. Pentru a veni cu câteva sfaturi și poate informații despre ce putem face pentru a diminua această problemă a secolului 21, am stat de vorbă cu Doina Mamulat, cosmetolog la Skinbeauty.md.


Doina, de această dată aș vrea ca introducerea despre cine e specialistul Doina Mamulat, să vină chiar de la persoana cu care realizăm acest interviu. Cum ai decis să devii cosmetolog și de ce anume cosmetologie?


Doina Mamulat a fost mai întâi pacientul care se confrunta cu o problemă a tenului, o problemă care nici cei mai buni specialiști cosmetologi-dermatologi nu au putut-o găsi și nici trata. De specialitate sunt economist dar viața m-a adus în fața unei profesii Beauty pe care am îndrăgit-o.


În momentul în care făcusem deja toate investigațiile posibile, am vizitat toți specialiștii cu renume din Moldova am început și eu să fac căutări pe internet și caut cauza dar poate și un tratament pentru sine. Căutam multă informație referitor la produsele cu care ar fi bine să îmi fac rutina zilnică deoarece cele recomandate mi-au provocat o uscăciune cronică, uneori până și pielea crăpa iar ceea ce simțeam ca durere nici nu pot explica în cuvinte.


Deci să înțeleg că drumul de cosmetolog l-ai început din propria necesitate. De ce ai hotărât să faci din aceasta o profesie/carieră?


Într-adevăr, am început prin a mă informa mai întâi pentru ca să mă pot ajuta pe mine, iar după ce în timp am descoperit că am și o pasiune față de acest domeniu am mers și mai departe, în așa fel simțeam că pot ajuta și alte persoane care erau în aceeași situație. Desigur că pe lângă cunoștințele acumulate prin cercetarea componentelor preparatelor, utilizarea, eficienta lor și delimitarea acestora de cele ce aduc mai mult rău pentru piele decât beneficii, am făcut și școala Belar de cosmetologie. Nu ai să mă crezi dar atunci deja aveam 3 ani în domeniu în care prin analiza, cercetare cunoșteam mult mai mult despre ingredientele preparatelor decât chiar și cei ce deja activau ca cosmetologi.


De când am intrat în cabinet nu am putut sa nu observ aceste două branduri CeraVe și Ordinary care stau pe rafturi. Sunt oare aceste preparate cele care te-au ajutat?


Nu doar că m-au ajutat dar acum ajută și alte persoane cărora le creez rutina personală în dependența tenului pe care îl au. Mereu zic: rutina de îngrijire zilnică este egală cu rezultatul unui ten SĂNĂTOS! Multe persoane nu realizează importanța acestuia până nu văd efectul obținut după o rutină de îngrijire corectă.


stilio

Dacă am atins deja această temă, poate fi rutina zilnică incorectă sau lipsa ei cauza care poate provoca un ten acneic?


Desigur ca da. Însă dacă e sa vorbim despre cauze ele sunt mult mai diverse. Modul de viață abordat, alimentația incorectă, lipsa de activități fizice etc. Iar ca factori putem enumera: fumatul, consumul excesiv de cafea (unele persoane consumă 5 și mai multe cafele pe zi), stresul, procesele hormonale și evident rutina de îngrijire incorectă/sau lipsa acesteia și folosirea produselor greșite pentru tenul corespunzător.


Dar aici deja apare o altă problemă, de care produse folosim? Sunt un amalgam de produse atât în farmacii cât și cele folosite de cosmetologi și devine greu pentru persoanele ce nu au cunoștințele necesare să facă o alegere corectă. Deaceea recomand persoanelor care au probleme cu tenul feții să se adreseze la specialiști și să ceară o rutină corectă pentru tenul lor.


Când mă confruntam cu probleme similare primul lucru pe care eu l-am făcut a fost să mă informez, ca să-mi pot alege corect rutina zilnică. Mi-au plăcut produsele Ordinary din prima așa cum aveau o componență organică și naturală. Citeam mult despre care ingrediente sunt utile pentru tratarea acneei iar când le-am văzut menționate în produs am comandat unul de test. Dupa folosirea lor în timp eu am scăpat de acea problemă care până astăzi nu știu ce a cauzat-o. Ulterior am comandat mai multe și chiar îmi creasem o pagina unde le afișam iar fetele au fost interesate sa le procure.


Un Mic detaliu, aceste produse nu se găseau nici în Moldova nici în România, este un brand Canadian și am reușit să le comand din altă țară din Europa pentru ca să le încerc mai întâi pe mine. Și așa cum pe eticheta era scris tot în Engleză făceam și traduceri pentru ca persoanele ce le vor achiziționa să poată citi informația pe ele. Așa am început și creez rutine zilnice pentru persoanele ce doreau să le folosească.

stilio

Pot să înțeleg că ai depus multă muncă dar și suflet ca să ajungi să fii acel specialist care nu doar ajută cu diferite proceduri dar și poate aduce sfaturi pentru îngrijire.


Știi este acest mit ca cosmetologul face doar curățarea tenului. Acest lucru e total greșit. Un cosmetolog nu trebuie doar să cunoască cum corect se face o curățare și alte proceduri dar și să poată ajuta persoana după ce aceasta iese după ușa cabinetului. Ceea ce se face acasă individual e mai important cu mult decât ceea ce putem face noi aici înăuntru. Mereu explic acest moment pacienților mei.


E un lucru în echipa.


Care sunt cele mai dese întrebări pe care le primești de la pacienți?


Ooo, aici cred ca sunt foarte multe dar o să le menționez pe cele mai des întâlnite.


  • Care gel de curățare pot să procur sau un produs care să mă scape de problema x,y,z?


Nu există un produs minune, nu a fost și nici nu va fi. De ce? Pentru ca fiecare ten e specific. Ceea ce merge la o persoană poate să dăuneze la alta, plus că nu poți pune toate ingredientele într-un singur produs. O să mă repet însă rutina de îngrijire consta din min 4 produse care sunt obligatorii pentru un ten sănătos.


  • D-voastră ați recomandat prietenei mele așa produse vreau și eu le procur?


De cele mai multe ori văzând omul înțeleg ca acele produse pe care le dorește nu sunt cele care o să o ajute. Încerc să explic acest moment dar persoanele insistă cumva că dacă au văzut efect cred că vor avea același rezultat. Poate suna dur dar refuz sa le dau acele preparate pentru că știu ca-i va dăuna tenului și că se v-a întoarce dezamăgită și cu un ten deteriorat.


  • În cât timp o să-mi treacă?


Nu pot ști la sigur nici eu nici alt cosmetolog cât timp poate dura vindecarea unei probleme. Totul e individual, organismul reacționează în felul său. Noi monitorizăm cu pacienții mei în timp după o luna de la începerea rutinei și deja facem ajustări în caz de nevoie sau continuăm dacă vedem îmbunătățiri.


  • Ce garanții puteți să-mi dați că îmi va trece?


De cele mai multe ori oamenii nu sunt informați corect și este nevoie sa le explicăm că noi nu putem da garanții așa cum nici nu cunoaștem toate detaliile despre organismul persoanei. Plus în cazul în care persoana merge acasă și nu urmează cele prescrise, nu putem să influențăm cu nimic procesul de vindecare. Și eu la rândul meu am fost pacientă și nimeni nu îmi putea garanții ca tratamentele prescrise îmi vor ajuta. Însă ei făceau tot posibilul utilizând informațiile pe care le cunoșteau să mă ajute cu problema apărută.


Auzind toate aceste informații, pot să îți zic sincer că credeam mereu că această rutină de îngrijire este doar o metodă de marketing, pentru a vinde produsele, dar cum și spuneai mai devreme lipsa de informare corectă te poate duce în eroare. Poți te rog să ne descrii care sunt pașii unei rutine corecte. Din păcate nu putem să dăm rutine personalizate în acest articol așa cum zici ca e foarte individual, cel puțin cu siguranță putem să aducem informația corectă pentru ca mai apoi cei interesați sa poată cere sfat personalizat din partea ta sau cosmetologului în care ei au încredere.


Pentru îngrijirea corectă a pielii trebuie să ții cont de următorii pași simpli dar care sigur vor contribui la menținerea bunăstării tenului tău.

 

Curățarea și demachierea tenului - o demachiere și o curățare atentă reprezintă baza îngrijirii zilnice a tenului. Fără acestea, tenul dvs nu poate absorbi nutriția necesară. Optați pentru geluri de curățare fără săpun cu pH echilibrat.

Demachiantul sau produsul de curățare se alege în funcție de tipul de ten. Tenul gras sau mixt cât și cel acneic apreciază un demachiant care conține acid salicilic sau peroxid de benzoil. Pentru tenul uscat e recomandat să folosești un produs hidratant și blând cu pielea, care nu conține parfum.


Tonificarea tenului - loțiunea tonică, de preferat fără alcool.

Vă puteți întreba de ce avem nevoie de acest pas pregătitor, din moment ce, oricum, urmează să aplicăm pe piele produse hidratante. Adesea, procesul de curățare al feței poate aduce cu sine o senzație de uscăciune, din cauza eliminării, împreună cu impuritățile, și a uleiurilor naturale secretate de piele, care au rol de protecție.

Unul dintre principalele beneficii ale tonerului este restabilirea barierei cutanate a pielii, mai ales după o curățare a tenului. Dezechilibrarea barierei naturale a pielii poate duce, în timp, la apariția anumitor neplăceri, precum sensibilitate, rozacee și, chiar, descuamare a pielii sau apariția coșurilor. Acestea pot fi evitate printr-o curățare blândă a tenului și o hidratare temeinică, care poate fi facilitată prin folosirea unui toner.

 

Exfoliantul și masca

Este indicat să includeți exfoliantul și masca în rutina dvs zilnică de îngrijire, cel puțin o dată pe săptămână. Începeți prin a folosi exfoliantul pentru înlăturarea celulelor cutanate moarte, vascularizarea tenului și accelerarea regenerării acestuia. 

Apoi, folosiți o mască cu un conținut crescut de substanțe active, care oferă tenului îngrijire maximă. Alegeți tipul de mască facială în funcție de nevoile reale ale tenului dvs. 

 

Aplicarea acizilor activi/serumurilor in funcție de problema pielii

 

Serul are o consistență mai lejeră decât o cremă clasică și, de aceea, pătrunde mai profund în straturile pielii. Pregătește tenul pentru aplicarea cremei și multiplică efectele sale pozitive.

 

Rutina de îngrijire a tenului nu a fost nicicând mai ușor de structurat ca în prezent, când ai la dispoziție o varietate de produse cu eficacitate dovedită și accesibile oricărui buget. Acizii AHA și BHA se numără printre substanțele active preferate, deoarece aduc rezultate vizibile într-un timp foarte scurt și sunt mai ușor de integrat în rutină față de categoria grea – retinoizii – care pot da reacții adverse și ale căror rezultate se văd în, cel puțin, luni de zile. 

 

În ceea ce privește beneficiile comune ale acizilor AHA și BHA, acestea sunt:


  • Ajută la calmarea inflamației locale, care se produce atunci când apar erupțiile acneice sau rozaceea;
  • Diminuează aspectul de pori dilatați;
  • Oferă luminozitate tenului;
  • Îmbunătățesc textura pielii;
  • Decongestionează porii
  • Erupții acneice 
  • Exces de sebum
  • Puncte negre pronunțate
  • Pete hiperpigmentare
  • Pori dilatați 

stilio


Îți mulțumesc pentru această informație importantă dar și simplu explicată pentru persoane care poate ca mine nu au mari cunoștințe în acest domeniu dar care ne-am dori să cunoaștem cum să procedăm că să avem un ten sănătos. Dat fiind condițiile în care ne aflăm poate nu toți își pot permite toți pașii , care ar fi recomandarea ta în caz în care nu putem achiziționa tot ce ai descris mai devreme.


Știi care are ar fi recomandarea mea de suflet pentru toate persoanele ce vor să aibă grijă de tenul lor și să îl mențină sănătos și îngrijit. Sunt 4 produse care nu ar trebui să lipsească din rutina noastră zilnică: gel/spumă de curățare, un toner, o cremă hidratantă și neapărat o cremă cu SPF de 50. 


Aceste 4 produse pot face o diferență și să ne aducă niște rezultate vizibile.

Poate un ultim sfat din partea mea.

Țineți minte un TEN SĂNĂTOS = UN OM FERICIT!


Nici nu mi-am dat seama cât de rapid sa scurs timpul, se vede că ceea ce faci o faci cu multă dăruire și în primul rând pentru a ajuta persoanele ce au nevoie de un specialist bun.


Asa e, de când am început să studiez acele produse, am simțit dintotdeauna că prind aripi și pot să fac atât de multe cu informația învățată. Îmi pare bine că am ajuns să îmbrățișez acest domeniu Beauty iar pozele care le vezi în spatele meu sunt cazurile cu care m-am confruntat și am reușit împreună cu pacienta să obținem rezultate incredibile. Ele mă motivează zi de zi. E o profesie nobilă as zice.


Doina Mamulat a fost astăzi în rubrica “Meet” pe Stilio unde am abordat tema acneii, rutinei corecte și nu numai. Dacă încă nu ați găsit rutina corectă sau doriți o consultație nu ezitați să vă înscrieți prin Stilio la Skinbeauty.md unde Doina vă va aștepta. Mai jos veți găsi linkul care vă va duce direct pe pagina ei.


Sperăm ca informațiile din acest articol va răspunde la mai multe întrebări iar noi vom continua cu temele legate de cosmetologie ca să vă deschidem și alte laturi.



Articol asociat salonului
skinbeauty.md
skinbeauty.md
Strada Pantelimon Halippa 3/1
stilio
81
stilio
Folosim cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența și pentru a monitoriza traficul pe site. Politica de cookie-uri